0

قرارداد پرسنل سالن زیبایی و آرایشگاه‌ها چگونه تنظیم می‌شود؟

2483 بازدید
قرارداد همکاری در آرایشگاه

قرارداد، یک توافق نامه میان کارفرما و کارگر است که در آن شرایط کاری مشخص می­‌شود. این قرارداد می­‌تواند به صورت شفاهی و یا کتبی منعقد شود اما به دلیل مشکلات پس از آن بهتر است که به صورت کتبی برقرار گردد. قرارداد پرسنل سالن زیبایی نیز نوعی توافق نامه میان مدیر آرایشگاه و پرسنل است که همه شرایط، مقررات و وظایف طی آن شرح داده می­‌شود. قرارداد همکاری در آرایشگاه بسته به شرایط کاری سالن زیبایی به اشکال مختلفی بسته می‌­شود.

انواع قرارداد همکاری در آرایشگاه

قرارداد پرسنل در آرایشگاه به سه صورت ثابت، درصدی و ترکیبی بسته می‌­شود. در هر سه نوع قرارداد باید شرایط و وظایف، عنوان شود و فقط در شیوه پرداخت حقوق با یکدیگر متفاوت هستند. در قرارداد ثابت، به پرسنل حقوق ثابت مثلا ماهی سه میلیون می­‌دهند و عوامل دیگر و تغییر شرایط، تاثیری بر حقوق ندارد. در قرارداد درصدی حقوق پرسنل بسیار تغییر می­کند و مدیر آرایشگاه تصمیم می­‌گیرد که چه درصدی از درآمد آرایشگاه و یا از درآمد بخشی که آن پرسنل در آن فعالیت دارد به وی بدهد. قرارداد ترکیبی، ترکیبی از حقوق ثابت و درصدی تشکیل شده که مدیر آرایشگاه به پرسنل یک حقوق ثابت به اضافه درصدی از درآمد را می­‌دهد.

فرم قرداد

قرارداد همکاری در آرایشگاه معمولا به دو شکل فرم قانونی و عرف و یا به شکل دست نوشته بین طرفین منعقد می­‌شود که به دلیل مسائل حقوقی، بهتر است همواره از فرم قانونی استفاده شود.

قرارداد کار معین یا مدت معین

فرم قرارداد دست نویس

فرم قرارداد دست­نویس که طی توافق طرفین نوشته می­‌شود باید یک سری ویژگی­‌ها داشته باشد تا بار قانونی خود را حفظ کند و مشکل آفرین نباشد. نکاتی که هنگام انعقاد قرارداد باید به آن توجه کنید شامل موارد زیر می‌­شود:

  • موضوع، تاریخ قرارداد و اطلاعات طرفین را در ابتدا مشخص نمایید.
  • مدت زمان اعتبار قرارداد را بنویسید که از چه تاریخی تا چه تاریخی این قرارداد معتبر است.
  • تایم کاری، تعداد روزهایی که مجاز به مرخصی بوده و دست­مزدی که به دنبال آن کم می­‌شود و هم­چنین نشانی محل کار را یادداشت کنید.
  • حقوق ماهیانه و شغل پرسنل را قید نمایید.
  • تعهداتی مانند رعایت قوانین، حفظ اطلاعات محرمانه آرایشگاه، حضور به موقع، رعایت آراستگی و تعهدات خاص مد نظر خود را لحاظ فرمایید.
  • در صورتی که پرسنل خسارتی را به آرایشگاه وارد نماید، مشخص کنید چه جریم‌ه­ایی را باید بپردازد.
  • در آخر قرارداد همکاری در آرایشگاه حتما امضا هر دو طرف یعنی مدیر آرایشگاه و پرسنل باید زده شود.
انواع قرارداد همکاری در آرایشگاه‌ها

انواع قرارداد همکاری در آرایشگاه‌ها

فرم قرداد قانونی همکاری در آرایشگاه

فرم قرارداد پرسنل سالن زیبایی به طور قانونی شامل 10 ماده و چند پیوست است که هرکدام به موضوع خاصی در قرارداد می‌­پردازند. 10 ماده قرارداد به شرح زیر است:

  • ماده 1: در این ماده اطلاعات طرفین قرارداد باید وارد شود که شامل نام، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، ملی و تماس و هم­چنین ایمیل و آدرس و سمت شغلی هستند. هرگونه اطلاعات غلط این بخش بر عهده طرف دوم قرارداد است.
  • ماده 2: ماده 2 مربوط به موضوع قرارداد بوده و طی آن بخشی که پرسنل در آن فعالیت دارند و هم­چنین اسم آرایشگاه وارد می­‌شود. در صورتی که در این بخش خسارتی وارد شود، طرف دوم باید جبران کند.
  • ماده 3:در ماده 3 مدت قرارداد آورده شده که تا چه زمانی اعتبار دارد.
  • ماده 4:این ماده مربوط به حقوق بوده و در آن میزان حقوق یا درصد و شماره کارت طرف دوم و حتی بانک و شعبه آن باید آورده شود.
  • ماده 5:در ماده 5 محل انعقاد قرارداد نوشته می­‌شود.

قرارداد کار آزمایشی و ویژگی‌های آن

  • ماده 6: ماده 6 بند مربوط به تعهدات است که طی آن 6 تعهد در قرارداد پرسنل آرایشگاه ثبت می­‌شود. تعهد اول مربوط به بیمه و جریمه­‌های آن، تعهد دوم مربوط به حضور به موقع، مقدار غیبت مجاز و جریمه ناشی از غیبت غیر مجاز و فسخ غیر قانونی قرارداد، تعهد سوم مربوط به جبران خسارت، تعهد چهارم مربوط به واگذاری قرارداد، تعهد پنجم مربوط به ارائه خدمات و تعهد ششم مربوط به میزان سفته در ازای تضمین است.
  • ماده 7:این ماده مربوط به استخدام نیرو از ناحیه طرف دوم قرارداد بوده و ویژگی­‌های آن افراد را لحاظ می­‌کند.
  • ماده 8: در این ماده از قرارداد همکاری در آرایشگاه، شرایط قانونی فسخ آورده شده است که شامل تعطیلی آرایشگاه، خیانت، خلف وعده، قصور، دادن اطلاعات نادرست، ناسازگاری و انجام کارهای غیر عرف می­‌شوند.
  • ماده 9: ماده 9 مرتبط با حل اختلاف بین طرفین است.
  • ماده 10: ماده 10 مربوط به مسائلی مانند سلامت روان و رضایت طرفین اشاره دارد.
  • پیوست­‌ها: پیوست­‌ها شامل کپی شناسنامه و کارت ملی، کپی پروانه کسب و کپی مدارک آرایشگری می­‌شوند. در انتها نیز مشخصات شاهدان و امضا و اثر انگشت قرار دارد.

مطلب پیشنهادی: قوانین اداره کار در مورد مرخصی زایمان برای مردان

منافع قرارداد معتبر با پرسنل آرایشگاه

قرارداد پرسنل سالن زیبایی وقتی که به صورت معتبر و حقوقی منعقد شود، باعث کاهش مشکلات حقوقی می­شود. این مشکلات بیشتر در مورد پرسنل با قرارداد درصدی به وجود می­آیند و مدیر آرایشگاه با جریمه ­ها و شکایات ادارات کار و تامین اجتماعی برخورد می­‌کند. دلیل مشکلات به وجود آمده حول پرسنل درصدی این است که این افراد به دلیل ساعات کاری و نحوه دریافت حقوق خاصی که دارند؛ جزء قانون کار محسوب نمی­‌شوند و فقط با قرارداد قانونی و مناسب با قانون کار می­‌توانند جزء قانون کار شوند.

قرارداد همکاری در آرایشگاه

قرارداد درصدی در آرایشگاه‌ها

نکات مرتبط با قرارداد درصدی

قرارداد درصدی همکاری در آرایشگاه به دلیل ساعات کار و نحوه دریافت حقوق می­‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند و برای جلوگیری از این مشکلات بهتر است که نکاتی را در ارتباط با انعقاد قرارداد رعایت کنید. در ابتدا حتما مدت زمان اعتبار را در قرارداد پرسنل آرایشگاه وارد کرده و قید کنید در این زمان درصورت ایجاد خسارت باید آن را جبران نماید. تعداد روزهای کاری با ذکر روز و هم­چنین ساعت کاری مشخص شود. نوع پرداختی و میزان درصد نیز حتما قید گردد. مورد بسیار مهم این بوده که مشخص کنید تهیه مواد اولیه بر عهده خود پرسنل یا مدیر آرایشگاه است. موارد تعهد و فسخ را نیز فراموش نکنید.

قرارداد کار شفاهی و اصول مربوط به انعقاد آن

نکات پیش از قرارداد

مهم­ترین کاری که باید قبل از بستن قرارداد انجام داد؛ مذاکره طرفین است. طی مذاکره که بین شخص متقاضی کار و مدیر آرایشگاه برقرار می­‌شود باید تمام انتظارات و شرایط گفته شود و پس از موافقت و رضایت هر دو نفر، سپس به مرحله انعقاد قرارداد وارد شوند.

چرا باید با پرسنل آرایشگاه قرارداد مناسب بست؟

قرارداد همکاری در آرایشگاه یک امر ضروری برای استخدام پرسنل آرایشگاه بوده که برای تمام آنها با حقوق ثابت و درصدی حائز اهمیت است. این قرارداد مدیران آرایشگاه­ها را از برخورد با مشکلات حقوقی مخصوصا در زمینه پرسنل درصدی باز می‌­دارد. این قرارداد می‌­­تواند به دو صورت دست­نویس و قانونی منعقد شود که قرارداد قانونی به علت بار حقوقی که دارد بهتر است. فرم قرارداد قانونی به صورت پیش­نویس در دسترس است.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://vismanit.com/?p=12457
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترلینکدین

نظرات

0 نظر در مورد قرارداد پرسنل سالن زیبایی و آرایشگاه‌ها چگونه تنظیم می‌شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.